Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η αγγειοχειρουργός Μαστοράκη Σωτηρία γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. 

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. 

Εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις το 1998 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2004. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός από τον Οκτώβριο 2004 έως το Φεβρουάριο 2006 στο νοσοκομείο Τρικάλων και στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. 

Το 2006 έως το 2009 εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός στη Γ Χειρουργική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ. Από το 2010 έως το 2014 ειδικεύθηκε  ως αγγειοχειρουργός στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Γ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. 

Παράλληλα με την ειδικότητα, από το 2006 έως το 2012 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ σε συνεργασία με το πειραματικό χειρουργείο της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN PHARMACEUTICAL με τίτλο: ’’Ο προστατευτικός ρόλος της σιμβαστατίνης στη δημιουργία ή επέκταση ανευρυσματικής διάτασης κοιλιακής αορτής’’. 

Το 2013 φοίτησε επιτυχώς  στο μεταπτυχιακό διακρατικό πρόγραμμα σπουδών της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου BICOCCA αποκτώντας εξειδίκευση στις Ενδαγγειακές τεχνικές.

Το 2015 εργαστηκε ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και το 2016 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην ίδια κλινική με εξειδίκευση το ‘’Διαβητικό Πόδι’’. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στην διεξαγωγή υπερήχων σε αγγειακούς ασθενείς λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας. 

Από το 2015 η αγγειοχειρουργός αποτελεί εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας στα πλαίσια της οποίας συμμετέχει στην οργάνωση και διεξαγωγή συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τα νεότερα δεδομένα και τις σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης των φλεβικών παθήσεων. Παρουσιάζει πλούσια ακαδημαϊκή  δραστηριότητα με πλήθος ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, και συχνή συμμετοχή ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.  

Η ιατρός από το 2015 είναι συνεργάτης των ιδιωτικών κλινικών του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ (ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ) και από το 2019 συνεργάζεται παράλληλα και με την ιδιωτική κλινική ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.